Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Center Parcs in tijden van corona

Naar jaarlijkse traditie gingen wij op weekend met de familie naar een Center Parcs-park. En het begrip familie kan je wel heel ruim nemen: grootouders en partners, kinderen en schoonkinderen, kleinkinderen en honden. Dit jaar verliep het toch wat anders dan de voorbije jaren, want bubbels enzo… We maakten er het beste van, maar gezellig samen eten zat er bvb. niet in met een gezelschap van bijna 20 personen verspreid over 5 huisjes.

Aangezien we intussen bijna alle parken gedaan hebben in de 30 jaar dat we al naar Center Parcs gaan, komen we vaak ergens voor de tweede of derde keer. Dit jaar was de eer (of pech, het is maar hoe je het bekijkt met zo’n bende) voor Het Heijderbos. Hoe vonden we het daar?

De huisjes (of “cottages” gelijk ze dat zo schoon zeggen)

Wie kent niet die typische charmante (lees: ietwat gedateerde) bungalows van Center Parcs, waar al eens een doodgemepte mug tegen de muur plakt of je nog een verloren onderbroek van de vorige bewoner onder de zetel terugvindt. Niet in Heijderbos! Alle bungalows werden er vernieuwd en oogden zelfs modern. Het enige nadeel van al die modernisering is dat er nu een hippe douche met glazen wand in elke bungalow te vinden is, en geen bad meer. Met kindjes is dat misschien toch iets handiger. Maar verder geen klagen: zelfs de matrassen waren niet doorgezakt, wat een feest!

Restaurants

Normaal is de market dome een oord van gezelligheid, waar live muziek weerklinkt en je iets kan drinken of eten in een tropisch sfeertje. Dat miste ik nu volledig. Maar dit zijn uiteraard dingen waar Center Parcs zelf niets aan kan doen, laat ons het erop houden dat ik geen fan ben van vakantie in coronatijd. We kookten dus vooral zelf in onze huisjes, en haalden pizza of frietjes die naar Nederlandse normen zeker wel te pruimen waren. Op de laatste ochtend waagden we ons aan het ontbijtbuffet, maar dat was ook niet zoals het andere jaren is. Normaalgezien is dat het hoogtepunt van het weekend voor mij, nu waren er toch wat corona-ergernissen zoals daar zijn: in plastic verpakt brood, waarbij dus letterlijk elk sneetje apart in een zakje verpakt was! Terwijl de sandwiches ernaast allemaal in één mand lagen, én moesten opgeschept worden met dezelfde tang… begrijpe wie begrijpen kan. Het pannenkoekenhuisje was wel een culinaire topper: pannenkoeken met karamelsaus en stroopwafels, alleen in Nederland 😉

Activiteiten

Er waren heel wat activiteiten die gesloten waren, of op een andere manier geregeld. Zo mocht je tijdens het hele verblijf maar één keer 45 minuten in de Jungle Dome, een overdekt klimparcours met touwbruggen, rotsen, glijbanen… Met een weekend regen in het vooruitzicht, vonden we dat heel jammer.

Ook de aqua mundo, toch wel het paradepaardje dat CP onderscheidt van andere bungalowparken, was begrensd tot twee keer anderhalf uur. Voor ons was dit op zich wel genoeg, maar ik kan me voorstellen dat er heel wat gezinnen zijn die elke dag een paar uur in dat zwembad doorbrengen (wijzelf kampeerden daar 20 jaar geleden soms een halve dag, met sandwiches en al). Het was ook een heel vreemde ervaring om naar de aqua mundo te gaan via de nooduitgang, en met kleren en al langs de douches naar een tafeltje te lopen. Het was nl. de bedoeling om al in het huisje je badpak aan te doen en je dan in het zwembad (dus niet in de kleedhokjes) uit te kleden, om na het zwemmen met je natte lijf je droge kleren naar een kleedhokje te sleuren en je daar om te kleden. Daar hadden ze echt wel beter over kunnen nadenken vind ik… vooral omdat je ofwel zonder bh naar het zwembad moet hupsen (maak in dat geval dan zeker geen tussenstop bij het ponyrijden of de trampolines) óf je bh over je badpak moet aandoen om dat dan in volle glorie tentoon te stellen aan de andere badgasten. De keuze is aan u!

Verder waren er ook veel minder activiteiten met de parkmascottes (enkel voorlezen en kinderdisco kon doorgaan, in open lucht). Wat wel een geweldig succes was bij jong en oud was het bowlen. Voor de vier kleinkinderen was dit de eerste keer en dankzij hen konden er een paar volwassenen mee profiteren van de hekjes langs de baan (gênant om te zeggen dat het dan toch nog één van die kinderen was die het meeste punten scoorde…)

Ook de kinderboerderij kon weer op heel wat “ooh’s en aaah’s rekenen, want er waren biggetjes geboren. Het ponyrijden lieten we deze keer aan ons voorbijgaan en even twijfelden we over een huifkartocht, maar door het regenweer op zondag, ging deze niet door.

Tot slot was er nog de Action Factory, waar je kon trampolinespringen, minigolfen en met elektrische autootjes rijden. Ik zou dit park zeker in de winter aanbevelen, want er is in normale omstandigheden heel veel te doen binnen.

Ook buiten zijn er nog enkele leuke activiteiten zoals verschillende speeltuinen, minigolf, gocart verhuur, hoogteparcours, bootje varen…

De Vier Musketiers

Al bij al vond ik dat het weekend beter meeviel dan verwacht. In Nederland houden mensen trouwens spontaan al afstand, en daar zijn mondmaskers nog iets uit een ander universum (sorry Marc, ge weet dat ik u voor de rest graag heb). Door omstandigheden gaan we over een paar weken al terug naar een Center Parcs, want onze reis van juni werd verplaatst. Normaal zouden we naar Frankrijk gaan (en Disneyland 😢) maar ook drie maanden later is dat opnieuw geannuleerd door een lastminute rode zone. Als alternatief wordt het De Haan, ook een gloednieuw park. Heel benieuwd! Verslagje volgt 😉

Eén reactie op “Center Parcs in tijden van corona”

  • ja die gedateerde bungalows; ik ben er foto’s van tegengekomen toen we online vakanties zochten deze zomer. ‘k Laat ze toch echt liever aan mij voorbij gaan, dan liever gewoon een losstaand vakantiehuisje zonder park voor mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *