Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Center Parcs De Haan

Ein-de-lijk! Het zou de reis worden van 2020, een weekje Center Parcs in de buurt van Disneyland. We boekten in januari al om in juni naar Center Parcs Villages nature te gaan. En toen kwam corona. Maar niet getreurd: we boekten gewoon om naar eind september. En toen kwam corona 2.0. Gelukkig was Frankrijk een oranje zone, op een paar rode spatjes na. En dan, twee weken voor vertrek, werd de zone rond Disneyland plots rood gekleurd. Terwijl zowel het park als Center Parcs gewoon open waren! Grrrrr!

Niets aan te doen, weer omboeken dan maar, want ons verlof was al geregeld. We speelden op safe en kozen voor een Belgisch park, nl. het spiksplinternieuwe De Haan. Vroeger was dit een Sunparcs, maar het werd door Center Parcs omgebouwd en is open sinds juni 2020.

Het is naar CP-normen een vrij klein park, maar dat maakt het wel heel gezellig. Er is vooral ingezet op gezinnen met jonge kinderen want behalve een spectaculaire aqua mundo (met binnen én buiten een wildwaterbaan) is er ook een grote binnenspeeltuin. De grootste die we al in een CP-park hebben gezien. Daar brachten we ongeveer de helft van de tijd door, aangezien we er net de periode uitgepikt hadden dat het na een nazomer met 30 graden een hele week regende. En nee, we vonden dat niet erg, want het was er super rustig.

De eerste twee dagen konden we tussen de buien door toch eens naar buiten. Ik liep een prachtige route door de duinen, en uiteraard moesten we ook de zee zien. Alleen was daar net de storm Odette gepasseerd, en had die de ingang naar zee geblokkeerd. Normaal zijn dit trappen 🙂

We lieten ons niet doen en ploeterden naar boven, waar we met een prachtig uitzicht werden beloond.

Op woensdag maakten we een uitstap naar De Sierk, en ik weet nog steeds niet hoe ik deze activiteit moet omschrijven: is het een speeltuin, een pretpark, een circus, een klauter-en-doe-ding…? Het was het allemaal. Als ik dan toch een poging moet doen: het is een grote weide (eigenlijk meer bepaald iemands achtertuin) waarop meer dan 50 activiteiten in het thema circus te doen zijn. Er was een doolhof, een megacoole twister, een parcours, een speleobox, verschillende leuk ingerichte caravans, een spiegelpaleis, evenwichtsoefeningen… Ontdek het gewoon zelf zou ik zeggen 🙂

Donderdag brachten we opnieuw door in de binnenspeeltuin en het zwembad. We gingen ook bowlen, de nieuwe favoriete activiteit van De Zoon. Hij bleek er van ons vieren ook nog het beste in te zijn ook.

Als afsluiter van de week gingen we naar Sealife. Ik was daar zelf nog nooit geweest, maar in mijn hoofd is dat een supergroot gebouw met aquariums vol haaien. Viel toch een beetje tegen, we waren op een uurtje al helemaal rond en zagen welgeteld drie haaien. Ik zou er zeker niet helemaal voor naar zee rijden.

Stiekem hopen we dat we in het voorjaar nog naar Disneyland kunnen gaan, want het is de laatste keer dat dat buiten de schoolvakanties kan (en dus niet pokkeduur is). Maar in afwachting daarvan, kunnen we weer even teren op deze leuke vakantie. Aanrader!

6 Antwoorden op “Center Parcs De Haan”

  • Ziet er leuk uit! Hoe vond je het in Coronatijden? Wij overwegen een korte vakantie in de eindejaarsperiode, maar ik heb al schrik als J. in de buurt van een speeltuin komt, waar ‘vreemde’ kindjes zijn die overal aan komen…

    • Ik vond het veiliger dan in Nederland in augustus! Maatregelen werden heel goed gevolgd. Mondmasker en handgel overal, in de binnenspeeltuin genoeg afstand tussen de tafels. Maar voor de kindjes onderling is dat natuurlijk niet zo, denk ook niet dat ze de hele speeltuin dagelijks kunnen ontsmetten haha. Maar voelde me zeker niet onveilig daar!

      • Hmja, helemaal op mijn gemak zal ik me nooit voelen denk ik. Het zal eerder een chaletje worden ergens, waar we gewoon kunnen doen zoals thuis, maar dan in een andere omgeving :-).

  • We zijn vorig jaar 3 dagen in Disneyland geraakt in een “verlengd” weekend dankzij pedagogische studiedag. Dus er is nog hoop zelfs als je nog wat langer moet wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *