Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Bucket list

Vrijdag is lijstjesdag! En lijstjes en ik, dat is een match made in heaven. Vooral genummerde. Vraag me niet waarom: iedere gek zijn gebrek. Daarom deel ik graag elke week een lijstje met jullie. Deze week: mijn bucketlist!

Eerder deze week vertelde ik al over mijn 31ste verjaardag, en dat ik die erger vond dan de dertigste. Dat zette me aan tot nadenken over een bucketlist. Wat zou ik in mijn leven zeker nog willen doen?

 

1. In een luchtballon varen

Ik zou dit puntje graag willen afvinken op de reis naar Zuid-Afrika, waar ik ook al over schreef in een lijstjesdag. Een ballonvaart over de savanne, wat een droom.

 

2. Een waterval zien

Schandalig dat ik als dertiger nog nooit een waterval in het echt gezien heb!

 

3. Een boek schrijven

Ik heb er geen idee van of het fictie of non-fictie zal worden, maar dat ik er ooit eentje zal schrijven is een feit.

 

4. Tochtje te paard

Als kind reed ik wekelijks paard, maar ergens in het middelbaar is dat verwaterd. Ik zou graag nog eens een lange wandeling maken op een paard, bij voorkeur ergens aan zee. Misschien dat ik De Dochter daar over een paar jaar ook warm voor kan maken.

 

5. Op elk continent geweest zijn

Verder dan Europa ben ik nog niet geraakt, dus dit zal wel een life goal worden vrees ik.

 

6. Een helikoptervlucht

Ook zoiets dat je toch eens in je leven moet gedaan hebben! Liefst wel ergens met een spectaculair zicht, in Nieuw-Zeeland of Australië bijvoorbeeld.

 

7. Alleen op reis gaan.

Ik ben alleen zijn pas begin waarderen toen ik al twee kinderen had 🙂 Vroeger vond ik het vooral zielig als ik mensen alleen zag eten of in de bioscoop zitten, nu denk ik daar helemaal anders over. Het lijkt mij geweldig om eens een paar dagen alleen op reis te gaan naar een zonnige bestemming, met 30 boeken op mijn e-reader en verder alleen een bikini in mijn reiskoffer en mijn laptop om eindelijk dat boek te schrijven.

 

8. Walvissen spotten

Ergens van op een boot naar zo’n machtig dier te kunnen kijken, dat moet een fantastisch gevoel zijn.

 

9. Dansles

Al van toen ik De Man leerde kennen, wilde ik danslessen volgen. Ik was niet eens zo kieskeurig welke: salsa, tango, boogie-woogie of de wals voor mijn part… dansen zouden we doen! Op een reeks van tien salsalessen tijdens onze studententijd na, is het er niet meer van gekomen. Geduld is een schone deugd 😉

 

10. Een medium bezoeken

Omdat ik er totaal niet in geloof, maar wel eens zou willen horen wat zo’n helderziende dan allemaal te zeggen heeft over mij.

 

 

Je leest het, geen spectaculaire dingen dus. Misschien moet ik eens op mijn eentje naar Zuid-Afrika trekken om daar een ballonvaart boven een waterval te fiksen? Vier vliegen in één klap!

Kunnen jullie al iets afvinken van deze lijst? En wat staat er nog op jullie lijstje?

 

 

12 Antwoorden op “Bucket list”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *