Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Achter de schermen van deze blog

We zijn beland bij thema 3 van de Blogboost najaarschallenge: een kijkje achter de schermen van je blog. Een onderwerp waar ik zelf nooit aan zou denken, want ik heb totaal geen structuur in het bloggen of op mijn werkplek. Meer zelfs: ik heb eigenlijk geen werkplek 🙂 Mijn roze laptop van 10 jaar oud (waarbij ik zelfs de taakbalk niet meer kan lezen) kan overal staan waar het moet, en soms typ ik op mijn GSM als ik een plotse ingeving krijg.

Ik heb ook geen vaste tools om mee aan de slag te gaan. Ik heb geen planning, geen vaste momenten om te posten, geen agenda… saai he 🙂 Wat ik wel niet kan missen, is mijn noisecancelling koptelefoon. Want als ik schrijf, moet ik wel ‘in the zone’ kunnen zitten. Ik gebruik hem dan enkel voor de stilte, want ik kan me niet op een podcast of muziek concentreren als ik aan het schrijven ben. Ook een notitieboekje om wat in te krabbelen, ligt standaard wel in de buurt.

Als de kinderen ouder zijn, wil ik graag een ‘mom’cave, een kamer voor mezelf met een prachtig bureau en zalige zetel waar ik in alle rust kan lezen en schrijven. Een mens mag dromen, niet waar? 😉

Het creatieve proces

Als ik begin te schrijven, weet ik al waarover ik het wil hebben. Ik ben niet zo’n soort blogger die voor een leeg document gaat zitten, en maar gewoon begint te typen. Ik heb altijd wel veel ideeën, die op de meest bizarre momenten in mij opkomen. Die zet ik dan snel in mijn GSM. Als ik genoeg info verzameld heb rond een bepaald idee, ga ik aan de slag. Ik begin vaak met steekwoorden of zinnen die ik zeker wil zeggen. Heel gênant als ik dan per ongeluk die ‘kladversie’ publiceer door een verkeerde datum in te stellen. Het voelt dan echt alsof iemand de code van mijn dagboek heeft bemachtigd en er duizend mensen in mijn hoofd kunnen kijken.

De community

Ik begon ooit met bloggen omdat ik het gevoel had dat ik als moeder van een 1- en 3-jarige veel te vertellen had, dat ik wou delen met andere moeders. Stiekem hoopte ik ook wel wat toffe mensen te leren kennen en reacties te krijgen. Die verwachting is meer dan werkelijkheid geworden. Vooral de herkenbaarheid, het “amai, is dat bij jullie ook zo?” of “oef, het is niet alleen die van mij” vind ik heerlijk.

De inhoud

De challenge polst naar je meest en minst gelezen posts. Speciaal voor jullie een top 3:

Meest gelezen

1. Help, mijn kind is vroeg wakker. Waarin ik alle adviezen hekel die ik ooit kreeg in verband met slapen.

2. Als een dochter moeder wordt. Over de sandwichpositie om tegelijk moeder en dochter te zijn.

3. Introvert en mama. Hoe het is om een introverte moeder te zijn.

Ook mijn posts over favoriete podcasts scoren altijd heel goed. Vrijdag komt er trouwens nog eentje aan 😉

Minst gelezen

Ik had er eigenlijk geen idee van welke posts het minst gelezen werden, leuke uitdaging dus om deze eens op te zoeken:

1. Kraametiquette, over do’s en don’ts als je op babybezoek gaat.

2. Zwangerschapsdementie, een onderwerp dat mensen blijkbaar snel willen vergeten.

3. Temptation crèche, een vergelijking tussen Temptation Island en de crèche.

Toevallig zijn dit drie posts die ik geschreven heb toen ik nog maar net begon te bloggen, we zullen het daar maar op steken zeker 😉 Ik weiger te geloven dat mijn humor niet wordt gesmaakt want dan kan ik er maar beter mee stoppen denk ik 😀

Hebben jullie eigenlijk een favoriete post van mij? Daar ben ik nu eens heel benieuwd naar!

8 Antwoorden op “Achter de schermen van deze blog”

  • Ik doe ook maar iets, ik schrijf als ik er zin in heb en als de inspiratie toeslaat, anders niet. Binnenkort publiceer ik ook een lijstje van mijn meest en minst gelezen berichten. En het valt inderdaad op dat de minst gelezen zaken dateren vanuit mijn beginperiode. Dus ja, het zal daar wel aan liggen :-).

  • Eigenlijk lees ik zo goed als alles hier graag! Het is de herkenbaarheid dat daar voor zorgt.
    Hier ook steeds minder vaak een planning voor het bloggen, maar als ik er niet genoeg tijd voor heb, begint het wel te knagen.
    En zo’n ‘mom cave’, daar teken ik ook wel voor!

  • Haha, hier ook niet echt veel structuur. Ik blog als ik even tijd vind en als ik inspiratie heb. Je post over het moederschap in… vind ik altijd heel fijn om te lezen. Maar eigenlijk heel veel blogs. Je doet me aan mezelf denken 😉.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *