Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Acht vragen op de Achtste – Interview van moeder tot moeder

Elke maand op de achtste stel ik een mama uit mijn kennissenkring acht vragen over het moederschap. Want het is altijd leuk om te horen hoe anderen dit ervaren. Deze maand: mama Sindy!

Hallo, ik ben Sindy, mama van Femke (13 jaar), Senne (8 jaar) en Luca (3 jaar)

 

 

1. Hoe heb je de zwangerschappen ervaren?

Ik heb al mijn zwangerschappen helemaal anders ervaren. Ik werd de eerste keer zwanger toen ik pas achttien was. Ik werd ziek op mijn eerste vakantie, maar nam de pil en dacht er niet aan dat ik zwanger zou kunnen worden. Twee weken later maakte mijn vriend het uit en iets later ontdekte ik de zwangerschap. Ik had het niet makkelijk als tienermoeder, gelukkig kon ik wel op mijn moeder rekenen.

Mijn tweede zwangerschap vijf jaar later was met mijn droomman, dacht ik. Toen bleek dat hij een zware verslavingsproblematiek had, was het sprookje snel voorbij. Ook deze zwangerschap moest ik alleen beleven.

Derde keer, goede keer, want bij mijn jongste had ik een droomzwangerschap en veel steun van mijn vriend. Elke maand na de consultatie bij de gynaecoloog, hadden we een date.

 

2. Hoe kijk je terug op je bevallingen?

Ik had een helse bevalling. Mijn weeën zetten op het einde niet meer door en mijn dochter had stoelgang in in het vruchtwater en werd blauw ter wereld gebracht. De verpleegsters lieten me wat aan mijn lot over omdat het zolang duurde. Ze spraken alleen tegen mijn moeder en niet tegen mij. Vreselijk vond ik dat!

De tweede keer was ook afzien, en we wisten pas hoe dat kwam toen hij er eindelijk was: wat een enorme baby!

De laatste bevalling was net zoals de zwangerschap een droom. Op vijf uurtjes tijd was hij daar.
Zalig gevoel om je man verliefd naar je te zien kijken, en om met een trotse vader naar je kamer te kunnen gaan. Toen broer en zus hun broertje kwamen knuffelen, had ik voor de eerste keer het gevoel dat dit het gezin was dat ik wilde. Ons plaatje is compleet.

 

3. Hoe zou je jouw opvoeding omschrijven?

Mijn opvoeding is proberen wat ik denk dat beste is voor mijn kids. We proberen er gelukkige kinderen van te maken, zoals iedereen wel doet .

 

4. Wat vind je het mooist aan moeder zijn?

Het mooiste aan moeder zijn vind ik de kleine momentjes: wanneer je naar buiten kijkt en de kids mooi ziet samen spelen, wanneer je een mooie tekening krijgt, een dikke knuffel of kus… “Mama ik zie je graag.”

 

5. En wat vind je moeilijk aan het moederschap?

Wat ik enorm moeilijk vind als moeder is consequent zijn en me niet laten doen door hun mooie praatjes. Ik zou bij mijn standpunt moeten blijven als ik iemand straf maar kan dit soms niet lang waarmaken. Dan straf ik bvb. met het afnemen van de computer, maar dan hebben ze die nodig voor hun huiswerk…

 

6. Wat is je ultieme tip om werk, gezin en vrije tijd te combineren?

Een ultieme tip heb ik niet echt.
Neem één keer per maand de tijd om met je man iets alleen te doen, maak een planning elke week van wat er moet gebeuren en door wie.
En eens een dagje weggaan met één kindje zodat hij/zij aandacht alleen heeft.

 

7. Op welke manier zorg je goed voor jezelf als mama?

Momentjes voor mezelf heb ik niet echt tegenwoordig omdat ik zelf niet zo lekker in mijn vel voel. Maar vroeger was dat mijn nagels laten doen eens iets gaan eten of drinken alleen met een vriendin. Daar kan ik wel van genieten

 

8. Omschrijf in één woord wat het ouderschap voor jou is:

Toekomst.

Het ouderschap betekent voor mij elke dag het beste eruit te halen en de ene dag gaat dat wat beter dan de andere. Liefde geven en krijgen, mooie herinneringen maken, van elkaar leren, genieten van elk moment dat je samen hebt… Een mooie toekomst maken samen, en hopen dat je het allemaal wel wat goed doet 😍.

 

 

Wat een prachtig gezin heb je! Het is inderdaad een plaatje 🙂 Na veel watertjes doorzwommen te hebben mag je terecht trots zijn op het “eindresultaat”. Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *