Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

40 dagen bloggen – De leukste posts op een rijtje

Mijn dappere collega-bloggers die meedoen aan 40 dagen bloggen zitten nu ongeveer over de helft. Ik ben deze maand in Bloglovin’ overspoeld door al die blogposts, waardoor ik wel selectief moest zijn.

Ik heb voor jullie enkele toppertjes op een rijtje gezet, die zeker de moeite waard zijn om te lezen.

 

Mie Kids

Net zoals ik probeert Mieke het moederschap met een grote zak zout te nemen, en geeft ze met humor haar eigen draai aan de moeilijkheden die het opvoeden soms met zich meebrengt. Haar pleidooi voor de imperfecte moeder heb ik luidop lachend gelezen. De truc met de visjes zou in elk opvoedingsboek moeten staan 😀

 

Miss Bliss

Nina is al een ancien in het bloggerswereldje. Toch heeft ze ook nog zo haar onzekerheden. Hier blogt ze heel open over hoe ze zichzelf soms minderwaardig voelt als schrijver. Ik herken dat wel, het gevoel van “waw, die heeft echt een heel leuke stijl, zo wil ik ook kunnen schrijven”. Maar het is wat het is en daarmee zullen jullie het moeten doen 😉

 

Talitha heeft een blog

Over een leuke schrijfstijl gesproken. Voor mij is deze vrouw de Bart Cannaerts van de bloggers. Het is de enige blog waar ik altijd luidop moet lachen bij elke post die ik lees. (En ik lees ze allemaal, check vooral haar weekoverzichten!) Als er een Olympische discipline bestond in het vermogen tot zelfrelativering, dan won Talitha die glansrijk. En ze weet zelfs serieuze onderwerpen zo te draaien dat je je krom lacht. Zie hier een voorbeeld van zo’n pareltje deze maand, over hoe je ecologisch kan zijn als je ook lui bent.

 

Samajatalk

Niemand weet wie deze blogster is, en dat maakt dat het de meest eerlijke blog is die ik volg. Haar post over sociale verplichtingen maakte heel wat los bij haar lezers. Er is nochtans niets mis met introvert zijn, maar de rest van de wereld (lees: de niet-introverten) denken daar soms wel anders over.

 

Fiekefatjerietjes

Mijn favoriete rubriek op deze blog is de Linkjesliefde (en neen dat is niet omdat ik erin vermeld werd haha). Het is eigenlijk iets zoals deze post, maar dan op regelmatige basis. Heel leuk om zo nieuwe blogs te ontdekken!

 

Tussen Mars en Jupiter

De blog van Irene leerde ik pas kennen tijdens deze 40 dagen bloggen, maar intussen lees ik alles wat ze schrijft. Haar lijstje met dingen die haar petje te boven gaan, vond ik geweldig plezant om te lezen.

 

Verbeelding

De oprichter van 40 dagen bloggen mag hier natuurlijk niet ontbreken. Ook Katleen heeft bewezen dat je tijdens het ouderschap veel principes aan de kant schuift. Ze postte eerst over dat ze nooit zou gaan kamperen aan een school om haar zoontje in te schrijven, en een week later bleek dat ze het toch had gedaan. Geweldig!

 

Brabbeltjes

Deze blog heb ik ook weer ontdekt door 40 dagen bloggen. Een post over al dan niet dialect spreken met je kinderen, het is voor mij als geïmmigreerde Limburgse een heel herkenbaar onderwerp 😉

 

Hoofdstuk drie

Joni volg ik nog niet zo heel lang, maar haar schrijfstijl sprak me onmiddellijk aan. Ik ben vooral fan van haar rubriek ‘Ondertussen’. Het is een leuke manier om als blogger even stil te staan bij een voorbije periode.

 

 

Wat was jullie favoriete post deze maand?

10 Antwoorden op “40 dagen bloggen – De leukste posts op een rijtje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *