Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

365 dagen (9)

113. Leef je in het verleden of in de toekomst?

Momenteel echt 100% in het heden, ik probeer niet verder dan één dag vooruit te kijken. De school is nog steeds gesloten en ik heb het gevoel dat ik al gewonnen heb als we weer een dag hebben overleefd.

114. Welke maaltijd zou jij voor de rest van je leven elke dag kunnen eten?

Pasta met pesto. En gooi er voor de vitamientjes dan ook maar wat champignons of kerstomaten bij.

115. Wat is er de afgelopen tijd het hardst veranderd in je leven?

Een nieuwe job op komst!

116. Ga je naar de bib?

Ga ik naar de bib? Ben ik verslaafd aan chocola? Luister ik minstens 2 podcasts per dag? Het zal wel zijn! Ik ga al naar de bib sinds mijn vijfde en ben daar nooit mee gestopt, zelfs niet toen mijn e-reader zijn intrede deed.

117. Waarom ben je op de wereld?

Zoals iedereen vermoedelijk omdat ik de snelste zaadcel was? Waarom WIL ik op de wereld zijn, is denk ik een betere vraag. Dan is mijn antwoord: om te helpen er samen iets van te maken.

118. Wanneer heb je voor het laatst gewandeld?

Dat moet geleden zijn van voor de quarantaine, op een prachtige locatie wel (De Maten in Genk, rode wandeling van 10 km. Aanrader!)

119. Heb je recent iets uitgeleend aan iemand? En wat?

Een halsketting met een uiltje eraan, aan De Dochter.

120. Welk boek lees je momenteel

Hotel zonder sterren van Lara Taveirne. De zinnen die die vrouw formuleert, ik zou ze soms willen inkaderen.

121. Wat was het fijnste deze week?

Dertigers kijken met een tas karamelkoffie en vanille oreo’s. Serieus, in de week dat de terrassen weer open mochten. FML.

122. Welk juweel heeft het meest betekenis voor je?

Mijn trouwring.

123. Wanneer heb je voor het laatst een dag helemaal niets gedaan?

Dat moet geleden zijn van voor ik kinderen had, voor mij klinkt een hele dag nietsdoen als de ultieme droom. Denk er nog een badjas bij en wat afhaalsushi en ik ben in de zevende hemel.

124. Welk obstakel heb je pas overwonnen?

Opnieuw 5 km aan een stuk kunnen lopen. Om een of andere reden was ik er mentaal de laatste maanden precies niet bij, waardoor het lopen ook niet meer lukte. Heel vreemd, want fysiek was er niets aan de hand. Hoewel ik begin januari nog makkelijk 10 km liep, moest ik nu na een paar kilometer al wandelen. But I’m back!

8 Antwoorden op “365 dagen (9)”

  • Wat is dat toch met die dertigers? Ik hoor over niets anders meer. Mijn zus zei dat ik mij in ene Tine zou herkennen en aan het gegiechel van omstaanders te horen, zal dat niet al te positief zijn. Moet het bij gelegenheid toch eens checken. 🙂

    • Heb je daar echt nog geen enkele aflevering van gezien?? Want dat is al 3 jaar bezig he 🙂 En niks tegen Tine hoor, ik ben er ook eentje!

  • Haha ik eet echt vaak pasta met pesto en kersttomaatjes als ik niet weet wat te eten :p en ik ben blij dat jij ook een bibmens bent! Hier hebben ze helaas de oude bib (waar ik kwam als kind) vervangen en er zo’n moderne bib van gemaakt in zo’n fabriekachtig pand. Iedereen vol lof maar ik heb heimwee naar de bib waar alles volgepropt zat.

  • Oh dat lopen is zo herkenbaar! Hier gaat het tegenwoordig ook voor geen meter vooruit, terwijl er fysiek niet echt iets aan de hand is. Dus ik ben uiteindelijk terug ingesprongen in het start to run je eerste 5km programma 🙈

  • Ik ben verhuisd net voor corona begon en nu is de bib hier opnieuw open, zonder al te veel beperkingen. Ik ben even uit mijn leesflow (kom terug, zon), maar als ik er weer inzit, ga ik me wel eens gaan inschrijven. De meeste boeken koop ik, want ik zie die graag in mijn kast staan, maar er zijn ook wel boeken die ik graag wil lezen, maar niet per se hoef te hebben. En ik heb gisteren nog pasta pesto gegeten, met groene asperges en courgette, ook lekker!

  • ik ben pas terug naar de bib beginnen gaan na meer dan 10 jaar afwezigheid. Toch wel goeie zet van mijzelf, dat doet deugd…

    ‘k hoop dat jouw quarantaine perikelen eindelijk voorbij zijn en dat je inmiddels toch al een terrasje (onder dreigende wolken) hebt kunnen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *