Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

365 dagen (4)

Er zijn weer twee weken voorbij, het vragenuurtje gaat verder 🙂

43. Wat zou je missen als je in het buitenland zou wonen?

Ik denk dat dat er van afhangt in welk ‘buitenland’ ik zou zitten. In een buurland zou ik mijn familie niet minder vaak zien dan nu, want op 5 km na woon ik al in Nederland. Als het nu echt in Chakamaka was, dan wel uiteraard. Ik zou behalve familie alleen bepaalde etenswaren missen denk ik: een frituur, goeie chocolade… Oh en ook het Nederlands zelf. Jezelf constant in een andere taal moeten uitdrukken lijkt me doodvermoeiend.

44. Hoe tevreden ben je tegenwoordig?

Op microniveau best wel tevreden. Ruimer gezien heb ik al een heel jaar het gevoel dat we in de laatste minuut van een wasprogramma zitten, die minuut duurt NOOIT een minuut en wordt altijd maar verlengd. Meer dan wachten en de tijd uitzitten, kunnen we niet.

45. Hoe zag je Valentijn er uit?

Normaal zou mijn antwoord zijn: als elke andere dag van het jaar. Maar toevallig waren de kindjes bij oma en hebben we dat eens gevierd, voor het eerst in 12,5 jaar 🙂 Ik klaag vaak dat De Man nooit voor mij kookt en heb dan maar een driegangen menu geëist. Was geslaagd en absoluut voor herhaling vatbaar!

46. Waar moest je vandaag door lachen?

Een meme van Lord of the Rings over het ouderschap.

47. Wat is het lekkerste dat je vandaag at?

Dat driegangenmenu: verse frietjes met guacamole, shakshuka met naanbrood (ja inderdaad, zo exotisch! Als hij kookt moet hij meteen zwaar uitpakken haha) en als dessert een moelleux.

48. Wanneer heb je voor het laatst je haar gewassen?

Gisteren na het lopen.

49. Heb je vandaag bewogen?

Nee, gisteren al gelopen. Ik moet nu ook niet gaan overdrijven he 🙂

50. Wat doe je heel graag maar doe je te weinig?

Nieuwe recepten koken.

51. Wanneer ging je laatst winkelen?

Euh… 2015 of zo? Zalando is life!

52. Hoeveel tijd bracht je vandaag alleen door?

Behalve die paar keer op de WC waarschijnlijk niets. En daarvan was ook nog de helft in gezelschap (gelukkig wel met de deur dicht, die stap hebben ze al genomen.)

53. Draag je thuis ‘normale’ kleren of comfy kleding zoals een legging of jogging?

Is een joggingbroek geen normale kledij dan? Alles wat je niet kan zien op de videochat, telt niet!

54. Wat is verwennerij voor jou?

Lekker eten, uitrusten, tijdschriften lezen aan een zwembad, massage, in een boek duiken…

55. Welke vreemde gewoontes heb jij?

Mails naar mezelf sturen als ik iets niet mag vergeten. Oh en ook belegde broodjes met de bolle kant naar beneden opeten want dat is blijkbaar heel raar volgens De Man 🙂

56. Welk boek lees je momenteel?

Zeg dat je van mij bent van Elisabeth Noreback.


9 Antwoorden op “365 dagen (4)”

    • 12.5 jaar geduld hebben haha 😀 Kan de meme hier niet plaatsen, maar googlen op “meme parenting lord of the rings” en dan kom je hem wel tegen (iets van Gandalf).

  • Die belegde broodjes zijn echt héél raar. Wie doet dat nu??? Haha.

    Ik vind die mails wel heel slim, want ik ben altijd ambetant als ik een ongelezen mail zie staan dus ik zou dan voor het eerst eens dingen kunnen onthouden. Ik ga dat uittesten! Ik vind het een beetje een rare driegangenmenu maar echt wel een heel lekkere.

  • Het moet iets genetisch zijn want mijn dochter eet haar sandwich ook zo, ik heb het eens goed geobserveerd haha! De combinatie was inderdaad verrassend, dat krijg je dus als je 12 jaar tijd hebt om erover na te denken 😀

  • Haha ja dat van die laatste minuut, herkenbaar. Die belegde broodjes vind ik toch ook raar ze :p Ik zou in’t buitenland ook vooral ons Belgisch eten missen (frietkotfriet uiteraard en chocola ook! Een kennis woont in Engeland en ze hebben daar geen Côte ‘d Or chocola. HELP).

  • belegde broodjes met de bolle kant naar beneden opeten? awel dat vind ik nu ook wel..exotisch zullen we maar zeggen 😀

    een joggingbroek is absoluut het kledingstuk van 2020 en 2021. Het is vreemd om af en toe iets anders aan te doen in feite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *