Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

Moederschip

365 dagen (2)

Twee weken geleden konden jullie de eerste 14 vragen lezen van de 365 die ik dit jaar wil beantwoorden. Tijd voor deel 2!

15. Wat is je meest gebruikte emoji?

Die met zijn tong uit de mond die heel vettig knipoogt.

16. Wat kook je het liefste?

Pastaschotels voor in de oven. Met véél kaas.

17. Hoe ziet je ideale dag er uit?

Hangt ervan af of ik die alleen wil doorbrengen of niet. Maar hij zou alleszins beginnen met opstaan als ik zelf wakker word en niet omdat er iemand mij roept omdat hij uit zijn bed gevallen is of naar de WC moet. Er mag zeker ook iets sportiefs in zitten (‘s morgens, zodat ik mij de rest van de dag niet schuldig moet voelen om te niksen) en veel eten dat ik zelf niet moet klaarmaken.

18. Wat drink je het liefste?

Non-alcoholisch: ice tea green.

Alcoholisch: eender welke cocktail met een abnormale kleur, die zo zoet is dat het glazuur van mijn tanden smelt.

19. Mis je iemand?

Mijn familie die aan de andere kant van het land woont zie ik veel te weinig. Zeker sinds corona.

20. Wat ligt er allemaal in je koelkast?

Chocola, bananenmelk (lekker bij de havermout), kaas, yoghurt, fruit, groenten en vieze worstjes van Mickey Mouse (niet voor mij voor alle duidelijkheid).

21. Is er iets wat je stom vindt maar toch doet?

Zowat alle huishoudelijke taken die er bestaan. Behalve naar de winkel gaan, want dat is elke week een feestje (of toch voordat corona kwam en de proevertjes wegvielen).

22. Welke serie kijk je?

Op dit moment ben ik met een inhaalbeweging bezig van Orange is the new black. Ooit seizoen 1 en 2 gezien maar daarna afgehaakt. Nu weet ik weer waarom 🙂

23. Wat was het beste deel van de dag?

De ochtend. Het is woensdag als ik dit typ en dan is het huis een hele ochtend van mij alleen!

24. Wat is het eerste dat je deze ochtend deed?

Juichen omdat het woensdag was. Gaan lopen. Poffertjes eten omdat ik gaan lopen ben. In de zetel naar de aflevering van Thuis van gisteren kijken.

25. Waardoor voelde je je laatst echt volwassen?

Ik dronk thee met een onderbordje. Gewoon in mijn living! (En oké, ik moest dat stuk chocola ergens op kwijt maar toch.)

26. Wanneer deed je voor het laatst iets voor het eerst?

Deze week nog, oefenen op een psychotechnische test ter voorbereiding van een sollicitatie. Nog nooit in mijn tien jaar durende carrière zoiets moeten doen! En hopelijk ook nooit meer.

27. Naar welk liedje luisterde je laatst?

Waarschijnlijk een toevallig voorbijkomend liedje op de radio in de vijf minuten dat ik de kinderen naar school reed. Ik zet nooit bewust muziek op.

28. Wat is je favoriete kledingstuk?

Een kleedje van King Louie, die zitten mij altijd goed.

11 Antwoorden op “365 dagen (2)”

 • Ik vind ook zowat alle huishoudelijke taken stom. Ongelofelijk toch dat het huishouden nog altijd zoveel tijd vraagt… En ik mag dan nog absoluut niet klagen, de taken zijn hier netjes verdeeld. Maar toch ;-). Waar koop jij trouwens je kleedjes van King Louie? Ik ben ook nogal fan van het merk, maar ik vind bitter weinig in winkels en dus moet ik me steeds tot de webshop wenden, die hier in de buurt niet echt leverpunten heeft…

 • ‘Orange is the new black’ heb ik ook opgegeven na seizoen 2, al geef ik dat ooit nog weleens een kans. En bananenmelk ken ik denk ik niet, maar dat klinkt wel echt goed. Al heb ik nu vooral bananenmilkshake in mijn hoofd, en dat is het vast niet haha.

  • Hmm dat zou best wel eens in de buurt kunnen komen als je het ijskoud drinkt, nog niet geprobeerd eigenlijk aangezien wij het hier opwarmen met havermout. Alpro soja banana is de officiële titel 🙂

 • Thee met een onderbordje! Ik heb niet eens onderbordjes! Nee maar, gefeliciteerd.
  Bananenmelk kende ik ook niet, klinkt wel grappig. Enne benieuwd naar die sollicitatie hè want wat hebbekik nu weeral allemaal gemist (naast de loopbaanbegeleiding)?

  • Haha nee niks gemist, kan me niet voorstellen dat jij een post niet gelezen zou hebben 😜 Het is een sollicitatieprocedure die nog loopt tot april, deze maand is pas fase 1 (jaja ‘t is met powerpoints en al!) Ik blog er zeker nog over en zolang je niets hoort, is het goed nieuws 🙂

 • Eikes die psychotesten, ik haat dat. Ik moest dat voor mijn huidige werk ook doen en ik ben daar gewoon echt niet goed in (of wel want ik werk daar nu dus er ging wel iets goed, maar toch). Ik dacht eigenlijk altijd dat dat nooit echt met een goed of fout antwoord was maar dat ze op basis van je antwoord konden zien hoe je denkt maar dat is dus niet zo :p
  En die bananenmelk, ik moet dat eens proberen! Ik eet super graag banaan maar ik ben daar intolerant aan dus ik eet dat nooit maar aangezien die melk nogal bewerkt is moet dat wel lukken denk ik!

 • Ik heb zo moeten lachen met de beschrijving van je favoriet alcoholisch drankje, zolang het er maar abnormaal uitziet en het plakt. Hahaha. En zo’n woensdagochtend klinkt heerlijk. Is het zeer fout van mij om te verlangen tot de kids naar school zijn en ik ook die woensdagochtend voor mezelf heb? Of is die woensdagochtend toch eerder een utopie? Je beschrijft het wel heerlijk, terwijl ik van andere moeders hoor dat die ochtend in een fluit voorbij is.

  • Haha nee dat is niet fout, ik heb ook afgeteld 🤣 Met de juiste ingesteldheid is dat zalig! Maar als je die ochtend gebruikt om te poetsen en boodschappen te doen, dan is het inderdaad veel te snel voorbij.

 • ha ik haat alle huishoudelijke taken even hard. Mijn man doet wel graag boodschappen en dat laat ik dan ook met veel plezier aan hem. Van die proevertjes voel ik me dan ook altijd zo verplicht om het ook te kopen. Dus ben ik wel altijd blij als ik een proevertjes standje passeer waar de verkoopster net even niet op haar plaats is :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *