Moederschip

Over het moederschap in rustig kabbelende golven en in woelige waters

365 dagen (10)

126. Waar ben je het meest dankbaar voor op dit moment?

Voor de laatste dagen in mijn huidige job. De vele interessante contacten die ik heb gehad, de dingen die ik geleerd heb (zowel over mezelf als over de werking) en de kansen die op mijn pad gekomen zijn.

127. Schijnt de zon?

Ja! 25 graden vandaag.

128. Waar kijk je deze maand nog naar uit?

Disneyland, mijn tweede vaccinatie (ook al is het met Astra Zeneca) en uiteraard vol enthousiasme starten op een nieuwe job!

129. Wat drink je vaak tegenwoordig?

Zoethout thee en karamelkoffie. Ja, ik weet dat het zomer is.

130. Wat kun je uren doen zonder het beu te raken?

Wandelen met een podcast in mijn oren en lezen in mijn zonnestoel (maar dan in de schaduw 🙂 )

131. Wat doe je vaak zonder bij na te denken?

Met mijn benen wiebelen als ik stil zou moeten zitten, tot ergernis van de mensen die met mij in dezelfde ruimte zijn.

132. Wat mis je het meest aan kind zijn?

Geen besef van tijd, alles was mogelijk. En niet moeten koken haha!

133. Wanneer was je voor het laatst ziek?

Normaal zou ik antwoorden dat ik geen idee heb (nog nooit een ziektebriefje moeten afgeven op het werk), maar de dag na mijn vaccinatie in maart wist ik plots toch weer wat dat concept inhield. Gelukkig (of pech, het is maar hoe je het bekijkt) was het een regenachtig weekend waarin 24 uur in mijn bed blijven niet echt een straf was.

134. Wat is je stopwoord?

Ik probeer daar op te letten, want ik vind dat suuuuper irritant bij anderen (ik hoor dan totaal niet meer wat er wordt gezegd), maar ik denk dat ik wel veel “amai” of “echt” zeg.

135. Maak je je ergens zorgen om momenteel?

Persoonlijk: Hoe het gaat zijn op de nieuwe job, of de combinatie met thuis niet te zwaar gaat vallen na zolang halftijds werken. In de wereld: ik vind het griezelig dat een gewapende gek door sommigen als een held wordt neergezet. Al dat extremisme en racisme, daar krijg ik koude rillingen van.

136. Wat vind je een irritante eigenschap bij andere mensen?

Behalve stopwoorden dan? Zich niet kunnen inleven in een ander. Denken dat de evenaar door hun gat loopt en zich niks aantrekken van de rest van de wereld. Bweik!

137. Wat zijn mooie dingen de laatste tijd?

Het zonnetje dat net genoeg schijnt en ook weer niet te hard, buiten kunnen eten en mijn kleuters die nu echt groot (en zelfstandiger) aan het worden zijn.

138. Vertrouw je snel mensen?

Ja, ik ben soms te naïef maar liever zo in het leven staan dan cynisch en achterdochtig.

139. Wat zijn je favoriete televisieprogramma’s nu?

Ik ga nog genieten van de laatste week Thuis. Op Netflix ben ik nog steeds bezig met Dynasty en ik overweeg omwille van de komkommertijd zelfs om te herbeginnen aan Bridgerton, nadat ik die na aflevering 1 helemaal afgeschoten heb wegens teveel kostuums en teveel drama (wat de naam van dit genre wel al een beetje weggaf natuurlijk).

6 Antwoorden op “365 dagen (10)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *